***       Водещите вечерни новини       на 3 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 3 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Бенямин Нетанияху към Хизбула: Стойте далеч от нас! Отцепиха столичен булевард заради изоставен куфар


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 3 ноември   

 

Затворен за към 40 минути поради зарязан куфар беше бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ в посока НДК поради зарязан куфар на автобусна спирка.

Движението беше спряно малко преди 13.00 ч. и възобновено към 13.40 ч., откакто управляващите откриха, че куфарът е празен, съобщи БНР.

***

Софийският районният съд удостовери санкцията от 5,1 милиона лв., наложена на Националната организация за приходите от Комисията за отбрана на персоналните данни, оповестиха за Българска телеграфна агенция от съда.

Санкцията бе наложена за изтеклите данни при хакерската офанзива през 2019 година

***

„ Забележете, желаят две години опит и най-малко два езика, образование на не знам си какво и стаж от не знам си какъв брой време! Прощавайте, само че в случай че имах подобен опит и говорех 8 езика, едва ли щях да си диря работа в TEDI “, разпалено изяснява тя.

„ Сякаш ви би трябвало авиоинженер, който да прекарва баркода на касата! Схващате ли защо приказвам “, добавя тя, като още един път акцентира, че критериите за работа са прекомерно високи.

***

Русия подреди на кореспондента на Българското национално радио в Москва Ангел Григоров да напусне страната в отговор на решението на българските управляващи да изгонят от България кореспондента на вестник „ Росийская газета “ Александър Гацак, заяви публичното радио.

В известие на уеб страницата на съветското външно министерство се споделя, че на българския публицист е разпоредено да съобщи акредитационните си документи, като „ огледална мярка “ в отговор на „ преследването “ на Гацак от страна на ДАНС, която го разгласи за опасност за националната сигурност.

***

Италианското държавно управление разгласи изключително състояние в централната област Тоскана, която беше тежко наранена от наводнения, съобщи Ройтерс.

Петима души са починали, откакто проливните дъждове провокираха преливане на речни корита, оповестиха локалните управляващи.

***

„ Израелският министър председател Бенямин Нетаняху прикани проиранската ливанска милиция „ Хизбула " да не подхваща нападателни дейности против страната му ", това написа медията от Еврейската страна мигнюз.

„ Стойте надалеч от нас! Ако предприемете каквито и да е било нападателни дейности против Държавата Израел, вие ще извършите голяма неточност. Вие даже не подозирате какъв брой висока цена ще платите за това ", безапелационен бе Нетаняху.

Премиерът на Израел също по този начин сподели: Няма да има никакво преустановяване на огъня, до момента в който от Хамас не ни върнат всички заложници.

***

„ В хода на интервенция бе премахнат Мустафа Далул. Той бе пълководец на батальона (бойно поделение от към 300 – 500 бойци и офицери) „ Сабра Тал ал-Хуа ", който води дейни бойни дейности против ЦАХАЛ в град Газа (административния център на палестинския анклав на брега на Средиземно море) “, прибавиха от военното министерство на Еврейската страна.

***

Почина американският астронавт Томас Кен Матингли, който през 1970 година се трансформира в избавител за галактическия транспортен съд " Аполо 13 ", заяви НАСА.

От естествена гибел на 87 години, на 31 октомври. 

Матингли има основна роля в обезпечаването на безвредното завръщане на " Аполо 13 ". Поради контакт с болен от рубеола и риск и той да е инфектиран, астронавтът е сменен от аварийния водач Джак Суигърт единствено 72 часа преди изстрелването. След като избухва детонация на борда на галактическия транспортен съд, който пътува до Луната без него, от Земята Матингли създава способ за икономисване на сила.

Така " Аполо 13 " безвредно се връща в атмосферата след обиколка към естествения ни сателит. Без О2 за дишане и зареждане на горивните кафези на совалката астронавтите би трябвало да се приберат. Матингли избавя живота на своите сътрудници - Джеймс Ловел, Джак Суигърт и Фред Хейз.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР